kosár tartalma KOSÁR JELENLEG A KOSÁRBAN: 0 db TERMÉK | 0,- Ft
Pincesorvar
KEZDŐLAP RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSAINK ÜZLETEINK TERMÉKLISTA RENDEZVÉNYEK GALÉRIA ELÉRHETŐSÉGEK HÍRLEVÉL
facebook.com
Ajándéktárgyak
Borok
Dobozok
Prémium italok
Sörök
Üdítők
 

Borkóstolási szabályok

1. Ne dohányozzunk, ne rágózzunk a kóstoló ideje alatt, bárhol is legyen az.

2. Addig nem szabad megkóstolni az éppen kitöltött bort, amíg a bemutató személy fel nem szólítja rá a társaságot.

3. Mindig maradjon a poharunkban egy kortynyi, amíg az adott borról beszélünk, mert esetleg valaki észrevétele miatt újra meg kell kóstolnunk.

4. Soha ne adjuk oda a nekünk kitöltött bort másnak, öntsük ki a kiönt?be, ha nem kívánjuk elfogyasztani.

5. A kiönt?ben lev? folyadékot ne próbáljuk elfogyasztani, ne is említsünk ilyet. Ez olyan lenne, minha a szemetesb?l akarnánk étkezni.

6. Illetlenség a bort el nem fogadni. Ilyenkor vagy a kóstoló el?tt közöljük a problémánkat (gyógyszer szedés, gépjárm? vezetés) a házigazdával, vagy kérjünk keveset a poharunkba és a kiönt?be öntsük majd ki.

7. Természetesen nézzük meg a színét és szagoljuk is meg.

8. A visszakóstolás el?tt ne koccintsunk, ne köszöntgessük egymást.

9. Mindig figyeljünk oda a borról szóló személyre.

10. Mindig reagáljunk a borra. A bor megköveteli, hogy szóljanak róla, de legalább a házigazdára vettet elismer? pillantással jelezni illik, hogy értékeljük a bort. A legnagyobb illetlenség, ha a bort "nem vesszük észre".

11. Akármilyen is a bor, valami jót kell találni benne, azt kell megemlíteni, a problémákat csak akkor mondjuk meg, ha a házigazda nyomatékosan felszólít rá.

12. A visszakóstolás poharával köszöntsük a házigazdánkat és köszönjük meg a kóstolót.

13. Ne vegyünk el? semmilyen ételt, rágcsálnivalót. Csak a házigazda által felszolgált ételeket, italokat fogyasszuk.

14. Pincében ne kopogtassuk a hordókat. Ez olyan, mintha a bef?tteket mérném le a vendéglátóm kamrájában, vagy a pénztárcájában lev? pénzt számolnám meg. Az egyik legnagyobb illetlenség.

15. Ha az italhoz valamilyen ételt fogyasztunk, akkor ne szemeteljünk, ne morzsáljunk, mert a legapróbb maradékon is káros mikroorganizmusok szaporodhatnak el, amelyek gondot okozhatnak a pincében.


Forrás: Balogh Pál


Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez © 2013. Pincemester Sörvár webáruház a Bestbau-Fest Kft. tulajdonát képezi. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu